Miercuri, Decembrie 04, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii acoperisuri

Hidroizolatia este asa cum stim deja un procedeu necesar pentru a ne proteja locuintele sau spatiile comerciale de infiltratiile apei ce la randul lor provoaca si alte neplaceri.

Hidroizolatia acoperisului este foarte importanta si necesara deoarece acoperisul este structura cea mai expusa fenomenelor meteorologice extreme cat si apei pluviale. Apa are un efect negativ asupra structurilor sau elementelor din constructie cu care intra in contact direct in sensul ca poate provoca igrasie, mucegai si pierderea caracteristicilor fizice si mecanice ale materialelor de constructii.

Inainte de a decide sa hidroizolati acoperisul unei cladiri in timpul constructiei si chiar in cazul acoperisului de bloc este necesar sa alegeti un material hidroizolant ce este caracterizat prin: impermeabilitate crescuta, rezistenta mecanica si la trafic, aderenta foarte buna pe orice tip de material de constructii, acoperire foarte buna a suprafetei, durabilitate.Specialistii in hidroizolatii recomanda ca hidroizolatia acoperisului sa se faca cu vopsele hidroizolante speciale pentru acoperis sau memebrana hidroizolanta lichida.

La baza acestei membrane hidroizolante sta poliuretanul, un material caracterizat prin rezistenta sporita ce initial era utilizat cu preponderenta in domeniul auto. In ultimii zeci de ani datorita proprietatilor sale mecanice a fost introdus cu succes in compozitia acestui tip de membrana hidroizolanta lichida si in domeniul constructiilor civile si industriale.

Membrana hidroizolanta lichida este un produs de ultima generatie in domeniul hidroizolatiei si presupune aplicarea acestei membrane lichide pe intreaga suprafata a acoperisului cu rola sau prin spray-ere. Avantajul pe care il prezinta in plus fata de alte metode de hidroizolatie il reprezinta rezistenta sporita la inghet si dezghet precum si alte fenomene mecanice sau meteorologice. Aceasta memebrana se intareste la scurt timp dupa ce este aplicata si este foarte elastica astfel putand sa acopere si eventualele fisuri ale acoperisului; recomandat este insa netezirea si uniformizarea suprafetei inainte de a o aplica.

Membrana lichida are o aderenta excelenta chiar si fara armorsare si poate fi aplica pe straturi de beton, caramida, aluminiu dar si tabla zincata. Nu este recomandata aplicarea acesteia atunci cand acoperisul este ud sau inainte de a incepe precipitatiile deoarece poate afecta calitatile produsului.

Specialistii recomanda ca acest tip de hidroizolatie sa fie aplicat in doua straturi, pentru o acoperire perfecta a suprafetei acoperisului, grosimea ideala a acesteia fiind de cca 2 mm.

Este important sa tinem seama de sfaturile specialistilor in domeniul hidroizolatiilor pentru a evita reparatii costisitoare ale acoperisului si de asemenea pentru a evita ca apa infiltrata in si prin acesta sa se propage si la celelalte structuri ale locuintei afectand durabilitatea acestora.

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1