Marţi, Noiembrie 05, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii balcoane

Din cauza expunerii la diferite conditii de mediu, ciclurile de inghet/dezghet sau actiunea directa a apei, balcoanele sunt spatii incadrate in clasa III de expunere la umiditate, pe unde apa se poate infiltra foarte usor provocand neplaceri estetice si sanitare.

Asigurarea unei hidroizolatii de calitate va prelungi durabilitatea constructiei rezidentiale sau industriale si va ajuta la pastrarea unui ambient interior calitativ din punct de vedere sanitar, fara prezenta igrasiei, condensului sau mucegaiului.

Pentru ca un produs sa fie hidroizolator acesta trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici: sa fie impermeabil, compact si hidrofob. In functie de intrebuintarea acestora, materialele hidroizolatoare sunt realizate pe baza de bitum, polimeri sau mortare de ciment si beton imbogatite cu proprietati de permeabilitate.

Materialele cu proprietati hidroizolante pe baza de polimeri (rasini) pot fi mono sau bicomponente si au ca avantaj rezistenta mecanica sporita; o data intarite aceste materiale au o impermeabilitate ireversibila.

Pentru hidroizolatia balcoanelor specialistii in hidroizolatii folosesc solutii moderne ca aplicarea unei membrane minerale situate sub straturile de placaj ceramic impiedicand astfel ca apa sa se infiltreze in structura betonului afectand proprietatile acestuia. Membrana hidroizolanta minerala se aplica pe suprafata de beton sau ciment intarit dupa ce aceasta a fost nivelata si curatata inainte fara a fi nevoie de imbinari sau rosturi. Este necesara udarea superficiala a suprafetei balconului inainte de aplicarea produsului pe aceasta;  straturile de produs se aplica perpendicular unul peste celalalt cu ajutorul unei pensule sau role, fiecare dintre ele dupa ce precedentul strat este uscat si intarit complet.

Hidroizolatia minerala se intareste la temperatura camerei o data ce intra in contact cu umiditatea din atmosfera devenind o pelicula compacta si transparenta. Peste aceasta se pot adauga placi ceramice de gresie si faianta sau pietre ornamentale,acest fel de hidroizolatie asigurand o aderenta ridicata chiar si fara amorsare.

Balcoanele hidroizolate cu membrana minerala sunt mult mai rezistente la actiunea directa a apei si de asemenea nu prezinta riscul deslipirii in timp a placilor ceramice de pe suprafata acestuia.

Desi materialele de hidroizolatie moderne ca de exemplu membrana hidroizolanta minerala nu sunt foarte cunoscute trebuie sa retinem ca acestea ofera fata de alte tipuri de hidroizolatii o mai mare durabilitate si rezistenta a materialelor pe care sunt aplicate. Consultati-va cu firme specializate atunci cand doriti sa va protejati familia si casa investind in siguranta oferita de o hidroizolatie corect realizata si evitand costuri periodice ulterioare de reparatie in urma unei operatiuni cu materiale neadecvate.

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1