Sâmbătă, Iulie 20, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii Bucatarii - Hidroizolatii Baie

Bucataria si baia sunt incaperi ale locuintei sau spatiilor comerciale unde nivelul de umiditate este ridicat datorita folosirii intense a apei. In aceste spatii inevitabil pot fi prezente fenomene ca igrasia, mucegaiul sau condensul  produse de infiltrarea apei ce pot avea un impact negativ din punct de vedere sanitar prin permiterea dezvoltari microorganismelor. O alta problema produsa de infiltrarea apei in aceste spatii este ca in timp poate aparea deteriorarea finisarilor.

Pentru pre-intampinarea actiunii apei provenite din infiltratii sau vapori in baie si bucatarie specialistii recomanda folosirea produselor de hidroizolatie ce au rolul de forma un strat impermeabil protector impotriva actiunii apei de la exterior spre interior.

Daca vrem sa hidroizolam spatiul baii si al bucatariei putem opta pentru aplicarea unei membrane hidroizolante cimentoase peste sapa de ciment sau beton atunci cand este intarita si uscata complet. Aceasta membrana hidroizolanta are in compozitia sa ciment, polimeri pentru imbunatatirea aderentei precum si adaosuri minerale si este recomandata pentru hidroizolatia suprafetelelor din baie, bucatarie sau bazine de inot. Acest tip de material hidroizolant are o aderenta buna, este impermeabil si foarte flexibil, ideal pentru spatiile unde utilizarea apei este iminenta si frecventa. Poate acoperi de asemenea si eventualele fisuri ale structuri asigurand o acoperire completa a suprafetei pe care este aplicata.

Produsul se prezinta initial sub forma unei pulberi fine ce prin amestecarea cu apa cu ajutorul unui amestecator manual ia forma unui amestec omogen. Suprafata pe care se va aplica materialul hidroizolant trebuie curatata in prealabil foarte bine de impuritati cu ajutorul jetului de apa astfel incat inainte de aplicarea produsului sapa sa fie umeda. Membrana cimentoasa se aplica initial cu ajutorul fierului de glet sau a rolei intr-un singur strat; odata ce primul strat de produs este uscat se aplica un al doilea strat in sens perpendicular pentru omogenizare.

Imediat ce membrana cimentoasa este uscata complet se pot aplica peste aceasta mozaicuri sau placi de gresie si faianta fiind un material ce prezinta o aderenta foarte buna.

Membrana hidroizolanta cimentoasa prezinta o rezistenta sporita la factori mecanici, presiunea apei precum si la diferite substante chimice cu care poate intra in contact.

Aplicarea materialelor hidroizolante intr-un mod necorespunzator sau in conditii neadecvate poate duce la modificarea proprietatilor mecanico-fizice ale acestora. Pentru a avea cele mai bune rezultate si costurile suplimentare de reparatie va recomandam sa apelati intotdeauna la specialistii in hidroizolatii ce va pot consilia asupra materialelor moderne destinate acestor operatiuni.

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1