Joi, Aprilie 18, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii fundatii

Hidroizolatia fundatiei este o masura de preventie necesara mai ales atunci cand constructia pe care dorim sa o protejam de infiltratia apei se afla intr-o zona cu umiditate ridicata a solului. Apa ce se poate infiltra din sol sau in urma precipitatiilor intra in contact direct cu materialele de constructie afectand in mod negativ compozitia si proprietatile acestora. In timp umiditatea se poate transfera in toate structurile constructiei avand ca urmari atat fenomene ca igrasia si mucegaiul cat si necesitatea de consolidare sau refacere a constructiei ceea ce duce implicit la alte cheltuieli considerabile.

Fiind partea cea mai importanta a unei constructii, fundatia poate fi hidroizolata in urmatoarele moduri:

·         la interior folosind pentru fundatie un beton cu proprietati impermeabile

·         la exterior prin aplicarea membranelor hidroizolante bituminoase

Alegerea metodei optime de hidroizolatie a fundatiei se face in functie de stadiul in care se afla constructia dupa consultarea prealabila cu specialistii in hidroizolatii.

Daca alegeti sa turnati fundatia din beton trebuie sa stiti ca in general betonul nu este un material permeabil insa prin amestecarea acestuia cu produse speciale isi modifica proprietatile fizico-mecanice capatand astfel proprietati impermeabile. Stratul de beton isi pastreaza proprietatile insa in plus va deveni impermeabil stopand infiltratia apei in si pe suprafata acestuia. Acest tip de hidroizolatie cu beton impermeabil se mai numeste si hidroizolatie rigida.

Pentru hidroizolatia fundatiei la exterior probabil ca cea mai utilizata metoda de hidroizolatie este hidroizolatia cu memebrana hidroizolanta bituminoasa.

Membrana hidroizolanta bituminoasa este un excelent material impermeabil ce se gaseste doua variante: cu ardezie sau fara ardezie. Pentru aplicarea acestui material este necesar in prima faza saparea unui sant de jur-imprejurul fundatiei pentru a expune suprafata acesteia. Dupa nivelarea suprafetei exterioare a fundatiei prin acoperirea eventualelor gauri sau fisuri se va aplica un strat de amorsa pe intreaga suprafata a fundatiei. Se va aplica apoi un strat de membrana hidroizolanta bituminoasa fara ardezie cu o grosime de aproximativ 4 mm peste care se va pune un al doilea strat de membrana bituminoasa de aceasta data cu ardezie.

Este necesar ca dupa aplicarea straturilor de memebrana bituminoasa sa se puna peste acestea un strat de memebrana de protectie cu crampoane de exemplu ce are rolul de a proteja hidroizolatia si de asemenea ajuta la drenarea apei.

Fiind un proces delicat, specialistii in domeniu recomanda ca aceasta operatiune sa se realizeze de catre firme specializate in hidroizolatii pentru a evita atat aplicarea defectuoasa a materialelor cat si pentru a avea garantie a interventiei.

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1