Vineri, Martie 29, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii piscine

Piscina este locul unde ne relaxam si totodata racorim in zilele calduroase de vara. Fie ca ne referim la piscina unui hotel sau cea persoanala, este important ca aceasta sa aibe o structura sigura si de asemenea sa nu permita in interiorul acesteia dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor.

Pentru evitarea degradarii structurii de beton a piscinei cauzate de infiltratia apei pluviale sau existenta in sol este necesar sa efectuam o hidroizolatie corecta a acesteia.

Atunci cand vorbim insa de hidroizolarea acestor suprafete unde apa exercita o presiune negativa, trebuie sa optam pentru produse ce au si o mare rezistenta la agentii chimici folositi atat pentru curatarea cat si pentru dezinfectarea apei prezente in piscine.

Operatiunea de hidroizolatie a piscinelor se realizeaza in prezent cu materiale moderne ca hidroizolatiile minerale; aceste materiale pot fi mono sau bicomponente si sunt caracterizate printr-o rezistenta sporita atat la presiunea apei cat si la ciclurile de inghet/dezghet nefiindu-i afectate caracteristicile mecanico-fizice.

Avantajul alegerii unei astfel de hidroizolatii minerale pentru suprafata piscinei este ca poate fi pastrata ca atare sau peste aceasta se pot monta placi de ceramica, diverse mozaicuri sau vopsele.

Aplicarea hidroizolatiei minerale se face dupa ce in prealabil suprafata de beton sau ciment a fost curatata de praf, impuritati sau alte substante chimice. Produsul se aplica in general in doua straturi insa acestea pot varia in functie de presiunea ce urmeaza a fi exercitata asupra suprafetei de catre apa.  Modul de aplicare al acestui tip de hidroizolatie este prin pensulare, bidinare sau spray-ere. Al doilea strat de hidroizolatie se aplica imediat dupa uscarea stratului initial insa daca acesta este deja intarit se va umezi.

Hidroizolatia minerala este un procedeu modern ce implica folosirea unor materiale ce prezinta o mare rezistenta la abraziune si de asemenea nu permit dezvoltarea ciupercilor sau altor tipuri de bacterii pe suprafata pe care o protejeaza.

Pentru aplicarea unei hidroizolatii pe suprafetele piscinelor si bazinelor de inot este important sa cunoasteti gama de produse hidroizolante de pe piata si de asemenea sa cereti informatii despre proprietatile acestora.

Atunci cand decideti  sa faceti hidroizolatia piscinei este recomandat sa apelati la firme de specialitate pentru a avea siguranta ca materialele folosite sunt adaptate cerintelor structurii, din punct de vedere al calitatii si rezistentei acestora. Sunt nenumarate cazurile in care persoane care au ales sa-si execute singuri lucrarea, au sfarsit prin a apela la firme de specialitate pentru a repara sau reface de la zero fundatia si izolarea piscinelor.

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1