Joi, Aprilie 18, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii Terase

DSC00138 Hidroizolatia este termenul ce defineste o structura etansa si omogena iar hidroizolarea este procedeul prin care un obiect devine impermeabil, impiedicand deci infiltrarea apei in structura sa.

Daca la hidroizolatia fundatiei se foloseste in special membrana bituminioasa, la hidroizolatia teraselor cele mai folosite materiale in principal sunt membrana lichida poliuretanica si membrana bituminoasa hidroizolanta.

Membrana lichida poliuretanica este un material hidroizolant modern pe baza de polimeri ce se poate aplica pe suprafata terasei cu rola sau pensula si in contact cu umiditatea din atmosfera se intareste formand pe suprafata pe care a fost aplicata o pelicula hidroizolanta elastica foarte durabila. In principiu memebrana lichida poliuretanica poate fi aplicata peste orice tip de material ce are o buna aderenta.

DSC00159Membrana lichida poliuretanica este folosita mai ales in hiroizolatia teraselor, balcoanelor, acoperisurilor si chiar a parcarilor deoarece aceste suprafete sunt expuse in mod direct fenomenelor meteorologice extreme ca inghetul si dezghetul.  Acest tip de membrana are o rezistenta sporita la variatiile de temperatura, fiind este de asemenea foarte rezistenta si la actiunea razelor UV.

Ca si aspect acest tip de polimer este transparent, lucios si reflecta lumina solara evitand astfel supra-incalzirea interna a suprafetei pe care a fost aplicat, avantaj pe care alte produse de hidroizolatie nu il ofera.

Inainte de aplicarea membranei lichide poliuretanice suprafata va trebui curatata si eventualele fisuri sau gauri din aceasta se vor umple astfel incat sa ramana neteda, fara denivelari sau lipsuri de structura. Dupa netezirea suprafetei, urmatorul pas este aplicarea unui strat subtire de amorsa peste care se va aplica membrana poliuretanica cu rola sau pensula, in functie de marimea suprafetei.

Un avantaj important al membranei poliuretanice este ca permite ca stratul peste care a fost aplicata sa respire, evitandu-se astfel acumularea de umiditate sub aceasta.

IMG2167Un alt material hidroizolant preferat de clienti este membrana bituminoasa hidroizolanta ce se poate monta pe terase intens circulate, acoperisuri sau gradini, structura sa avand o rezistenta mecanica ridicata. Se pot alege membrane bituminoase in diferite culori in functie de suprafata pe care se va monta, aceasta avand la randul sau rezistenta atat la temperaturile foarte inalte cat si la inghet.

Atunci cand locuinta dumneavoastra este situata intr-o zona unde umiditatea din sol este ridicata sau pentru a o proteja de infiltrarea apeli pluviale, hidroizolatia este o investitie necesara pentru a asigura durabilitatea constructiei.

Vezi mai multe imagini

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1