Vineri, Aprilie 19, 2024
Text Size
   
Hidroizolatii

  • IMG2084
  • IMG2090
  • IMG2092
  • IMG 1840
  • IMG 1903
  • IMG 1938
  • IMG 1939

 

Hidroizolatii terase

Hidroizolatia este termenul ce defineste o structura etansa si omogena iar hidroizolarea este procedeul prin care un obiect devine impermeabil, impiedicand deci infiltrarea apei in structura sa.IMG 1937
Daca la hidroizolatia fundatiei se foloseste in special membrana bituminioasa, la hidroizolatia teraselor cele mai folosite materiale in principal sunt membrana lichida poliuretanica si membrana bituminoasa hidroizolanta.
Membrana lichida poliuretanicaeste un material hidroizolant modern pe baza de polimeri ce se poate aplica pe suprafata terasei cu rola sau pensula si in contact cu umiditatea din atmosfera se intareste formand pe suprafata pe care a fost aplicata o pelicula hidroizolanta elastica foarte durabila. In principiu memebrana lichida poliuretanica poate fi aplicata peste orice tip de material ce are o buna aderenta.
Membrana lichida poliuretanica este folosita mai ales in hiroizolatia teraselor, balcoanelor, acoperisurilor si chiar a parcarilor deoarece aceste suprafete sunt expuse in mod direct fenomenelor meteorologice extreme ca inghetul si dezghetul.  Acest tip de membrana are o rezistenta sporita la variatiile de temperatura, fiind este de asemenea foarte rezistenta si la actiunea razelor UV.

 

Hidroizolatii lichide

Societatea comerciala FASTER DINAMIC CONSTRUCT  S.R.L va ofera servicii profesionale si de specialitate in domeniul hidroizolatiilor minerale.
Terasele sau balcoanele unei constructii sunt predispuse la infiltratii ale apei, fiind mereu in contact cu exteriorul.
Hidroizolaţia este lucrarea care are drept scop protejarea elementelor de construcţii şi a mediului interior, de efectele acţiunii apei.
Printr-o hidroizolatie corespunzatoare, puteti preveni aparitia coroziunii in armatura din beton sau aparitia mucegaiurilor, a ciupercilor, a microorganismelor, ceea ce conduce la deprecierea condiţiilor interioare din punct de vedere sanitar igienic.
Unul din avantajele membranei minerale hidroizolatoare este ca acopera fisurile, este elastica si ofera un strat continuu asigurand acoperirea suprafetei in proportie de 100%.

        

Hidroizolatii fundatii

Hidroizolatia fundatiei este o masura de preventie necesara mai ales atunci cand constructia pe care dorim sa o protejam de infiltratia apei se afla intr-o zona cu umiditate ridicata a solului. Apa ce se poate infiltra din sol sau in urma precipitatiilor intra in contact direct cu materialele de constructie afectand in mod negativ compozitia si proprietatile acestora. In timp umiditatea se poate transfera in toate structurile constructiei avand ca urmari atat fenomene ca igrasia si mucegaiul cat si necesitatea de consolidare sau refacere a constructiei ceea ce duce implicit la alte cheltuieli considerabile.
Fiind partea cea mai importanta a unei constructii, fundatia poate fi hidroizolata in urmatoarele moduri:
  • la interior folosind pentru fundatie un beton cu proprietati impermeabile
  • la exterior prin aplicarea membranelor hidroizolante bituminoase
Alegerea metodei optime de hidroizolatie a fundatiei se face in functie de stadiul in care se afla constructia dupa consultarea prealabila cu specialistii in hidroizolatii.

    

Hidroizolatii balcoane

Din cauza expunerii la diferite conditii de mediu, ciclurile de inghet/dezghet sau actiunea directa a apei, balcoanele sunt spatii incadrate in clasa III de expunere la umiditate, pe unde apa se poate infiltra foarte usor provocand neplaceri estetice si sanitare.

Asigurarea unei hidroizolatii de calitate va prelungi durabilitatea constructiei rezidentiale sau industriale si va ajuta la pastrarea unui ambient interior calitativ din punct de vedere sanitar, fara prezenta igrasiei, condensului sau mucegaiului.

Pentru ca un produs sa fie hidroizolator acesta trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici: sa fie impermeabil, compact si hidrofob. In functie de intrebuintarea acestora, materialele hidroizolatoare sunt realizate pe baza de bitum, polimeri sau mortare de ciment si beton imbogatite cu proprietati de permeabilitate.

Materialele cu proprietati hidroizolante pe baza de polimeri (rasini) pot fi mono sau bicomponente si au ca avantaj rezistenta mecanica sporita; o data intarite aceste materiale au o impermeabilitate ireversibila.

Pentru hidroizolatia balcoanelor specialistii in hidroizolatii folosesc solutii moderne ca aplicarea unei membrane minerale situate sub straturile de placaj ceramic impiedicand astfel ca apa sa se infiltreze in structura betonului afectand proprietatile acestuia. Membrana hidroizolanta minerala se aplica pe suprafata de beton sau ciment intarit dupa ce aceasta a fost nivelata si curatata inainte fara a fi nevoie de imbinari sau rosturi. Este necesara udarea superficiala a suprafetei balconului inainte de aplicarea produsului pe aceasta;  straturile de produs se aplica perpendicular unul peste celalalt cu ajutorul unei pensule sau role, fiecare dintre ele dupa ce precedentul strat este uscat si intarit complet.

 

Hidroizolatii piscine

Piscina este locul unde ne relaxam si totodata racorim in zilele calduroase de vara. Fie ca ne referim la piscina unui hotel sau cea persoanala, este important ca aceasta sa aibe o structura sigura si de asemenea sa nu permita in interiorul acesteia dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor.

Pentru evitarea degradarii structurii de beton a piscinei cauzate de infiltratia apei pluviale sau existenta in sol este necesar sa efectuam o hidroizolatie corecta a acesteia.

Atunci cand vorbim insa de hidroizolarea acestor suprafete unde apa exercita o presiune negativa, trebuie sa optam pentru produse ce au si o mare rezistenta la agentii chimici folositi atat pentru curatarea cat si pentru dezinfectarea apei prezente in piscine.

Operatiunea de hidroizolatie a piscinelor se realizeaza in prezent cu materiale moderne ca hidroizolatiile minerale; aceste materiale pot fi mono sau bicomponente si sunt caracterizate printr-o rezistenta sporita atat la presiunea apei cat si la ciclurile de inghet/dezghet nefiindu-i afectate caracteristicile mecanico-fizice.

 

Hidroizolatii pivnite

Subsolul sau pivnita sunt pentru orice constructie spatii cu un risc ridicat de infiltratie a apei deoarece sunt in contact direct cu umezeala din sol sau apa pluviala.

Nu este suficienta hidroizolatia constructiei numai deasupra solului ci si la la subsolul acesteia deoarece umezeala poate patrunde prin acesta  transferandu-se apoi si la structurile de rezistenta.

Studiile in domeniu au demonstrat ca deja dupa primii 2-3 ani de la finalizare, orice constructie fie rezidentiala sau industriala fara hidroizolatie prezinta depuneri de igrasie, mucegai si un nivel de umezeala ridicata in structura de rezistenta, de aceea este mai important sa prevenim decat sa tratam.

Nu trebuie sa neglijam nici problemele de sanatate ce pot fi declansate sau agravate de prezenta mucegaiului in interiorul structurilor constructiei, fiind un adevarat pericol in special pentru copii si batrani.

 

Hidroizolatii Bucatarii si Bai

Bucataria si baia sunt incaperi ale locuintei sau spatiilor comerciale unde nivelul de umiditate este ridicat datorita folosirii intense a apei. In aceste spatii inevitabil pot fi prezente fenomene ca igrasia, mucegaiul sau condensul  produse de infiltrarea apei ce pot avea un impact negativ din punct de vedere sanitar prin permiterea dezvoltari microorganismelor. O alta problema produsa de infiltrarea apei in aceste spatii este ca in timp poate aparea deteriorarea finisarilor.

Pentru pre-intampinarea actiunii apei provenite din infiltratii sau vapori in baie si bucatarie specialistii recomanda folosirea produselor de hidroizolatie ce au rolul de forma un strat impermeabil protector impotriva actiunii apei de la exterior spre interior.

Daca vrem sa hidroizolam spatiul baii si al bucatariei putem opta pentru aplicarea unei membrane hidroizolante cimentoase peste sapa de ciment sau beton atunci cand este intarita si uscata complet. Aceasta membrana hidroizolanta are in compozitia sa ciment, polimeri pentru imbunatatirea aderentei precum si adaosuri minerale si este recomandata pentru hidroizolatia suprafetelelor din baie, bucatarie sau bazine de inot. Acest tip de material hidroizolant are o aderenta buna, este impermeabil si foarte flexibil, ideal pentru spatiile unde utilizarea apei este iminenta si frecventa. Poate acoperi de asemenea si eventualele fisuri ale structuri asigurand o acoperire completa a suprafetei pe care este aplicata.

 

Hidroizolatii Parcari si Garaje

Hidroizolatia parcarilor interne sau a garajeloreste importanta pentru a evita ca apa sa actioneze asupra structurii de rezistenta a cladirii; de asemenea in timp infiltratia apei poate cauza neplaceri prin multitudinea de operatiuni de reparatii si consolidare ce pot urma.

Un material folosit tot mai des si la noi in tara in hidroizolatia parcariloreste membrana epoxidica. Rasinile  epoxidice sunt un tip de polimeri ce initial se prezinta in stare lichida. Atunci cand se realizeaza hidroizolatiaaceasta rasina epoxidica se amesteca cu un intaritor iar in urma reactiilor chimice dintre aceste doua substante incepe un proces de intarire. O data aplicata membrana epoxidica aceasta se intareste ireversibil si adera la suprafata pe care este aplicata. Este recomandabil ca inainte de aplicarea memebranei epoxidice sa se curete suprafata parcarii de praf, eventuale urme de ulei sau combustibil ca astfel memebrana sa se poata intinde uniform. Fiind un compus in forma initial lichida, aplicarea acesteia pe suprafata parcarii se face preferabil cu rola pentru o mai mare usurinta in aplicare. Producatorii acestui tip de hidroizolatie recomanda sa aplicam memebrana in doua straturi succesive, al doilea strat aplicandu-se imediat dupa uscarea primului strat.

Hidroizolatii Acoperisuri

Hidroizolatia este asa cum stim deja un procedeu necesar pentru a ne proteja locuintele sau spatiile comerciale de infiltratiile apei ce la randul lor provoaca si alte neplaceri.

Hidroizolatia acoperisuluieste foarte importanta si necesara deoarece acoperisul este structura cea mai expusa fenomenelor meteorologice extreme cat si apei pluviale. Apa are un efect negativ asupra structurilor sau elementelor din constructie cu care intra in contact direct in sensul ca poate provoca igrasie, mucegai si pierderea caracteristicilor fizice si mecanice ale materialelor de constructii.

Inainte de a decide sa hidroizolati acoperisul unei cladiri in timpul constructiei si chiar in cazul acoperisului de bloc este necesar sa alegeti un material hidroizolant ce este caracterizat prin: impermeabilitate crescuta, rezistenta mecanica si la trafic, aderenta foarte buna pe orice tip de material de constructii, acoperire foarte buna a suprafetei, durabilitate. Specialistii in hidroizolatii recomanda ca hidroizolatia acoperisului sa se faca cu vopsele hidroizolante speciale pentru acoperis sau memebrana hidroizolanta lichida.

Vezi galerie foto 1

Vezi galerie foto 2

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0737.510.612
Email:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 
 

  

 

Certificari

  • c01
  • c02
  • c03
  • c04

Contact

 

  • Sediu Social: Bld. Ghencea Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
  • Punct de lucru: Sos. Alexandriei Nr. 54B, Localitate Bragadiru, Judetul Ilfov
  • Telefon: 021.332.2278 / 0737.510.615
  • Fax: 021.332.2279
  • E-mail: office@fastergroup.ro

 

Harta

harta1